Lebeniye (Tavuklu) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı nohut
- 1 modül tavuk eti
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 orta uzunluk kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kuru nane
- Tuz (Ben bir kesme şeker atarım içine yoğurdu hafif ekşi tadını alsın diye)
Lebeniye (Tavuklu) Tanımı Yapılışı
- Tavuk etimizi nohutla birlikte düdüklümüzde 15-20 dakika pişirelim (Tencerede de pişer ama uzun vakit alır benim nohutum haşlanmış dolapta vardı onu kullandım onun için tavuğu tekten haşladım)
- Sonra bir tencereye alalım, nohutundan ve suyundan yanında firik aşı yapmak için ayıralım. Daha sonra pirincini yıkayıp tenceredeki kaynayan yemeğin suyuna ek edelim.
- Pirinç pişince çabucak yoğurdumuza bir yumurta kırıp rondoda çırpalım. Kaynayan çorbamıza dökmeden evvel didip hazırladığımız tavuk etini nohutunu ekledikten sonra yoğurdun yavaş yavaş ekleyelim karıştırıp kaynatalım (İçine bir kesme şeker atalım) ve altını kapatalım.
- Tavaya yağımızı koyalım ve nanemizi yakıp yemeğimizin üzerine dökelim. Yanında da firik aşı ile servis yapalım.