Leblebi Bar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı leblebi
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı kadar süt
- İsteğe nazaran çekilmiş fındık yahut badem
- 2 kare bitter çikolata
Leblebi Bar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Leblebi,tahin,pekmez ve sütü rondoda çekiyoruz.
- Bir kaba döküp kıvamına bakıyoruz.
- Yoğurulan ve form alan bir kıvamda olmalı ,süt oranı düşükse biraz eklenebilir.
- İçine fındık yahut badem konulabilir.
- Sonra parmak formunda şekil verin.
- Benmari yöntemi erittiğimiz çikolatalara bandırıp çıkartıyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine dizip buzdolabına 1 saat dinlenmesi için kaldırıyoruz. Sonrasında afiyetle yenir????.