teknolojiuzmani
FD Üye
Leblebi Helvası (En Pratiğinden) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tepeli leblebi tozu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı süt
- 4 tane karanfil isteğe bağlı
Leblebi Helvası (En Pratiğinden) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya tereyağını koyup ocağa alıp yağı eritelim.
- Üzerine leblebi tozunu ilave edip orta ateşte devamlı karıştırarak kavuralım rengi dönene kadar zaten kokusundan anlaşılıyor.
- Kavrulan leblebi tozuna şekeri koyup karıştıralım.
- Şeker tamamen karışınca karanfili ekleyip ocağı tamamen kısalım.
- Helvaya sütü yavaş yavaş karıştırarak dökelim ki kıvamını yakalamak daha kolay olsun.
- Hemen katılaşan helvayı ocaktan alalım sıcakken toplar yapalım eğer elinizi fazla değemesseniz sıcağının biraz çıkmasını bekleyin.
- Helvayı fazla soğutmayalım aksi taktirde şekil vermekte zorlanabilirsiniz.
- Hazır olan helvayı servis yapabilirsiniz afiyet olsun.