Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Leblebi Helvası

Leblebi Helvası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Leblebi Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 avuç tuzsuz sarı leblebi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Çeyrek su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya

Leblebi Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle leblebileri buzdolabı poşetine alıp merdane yardımı ile un kıvamına getirelim (robotta kullanabilirsiniz ben taneli seviyorum diye kırıyorum)
  2. Tencereyi kısık ateşte ısıtalım tereyağ ekleyip eriyince leblebi ununu koyalım ve kavuralım.
  3. Kokusunu çıkınca içine şekeri ekleyip karıştıralım.
  4. Şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Şeker eriyince içine vanilya ve tarçını alıp bir iki cins çevirelim sütü ekleyelim karıştıralım (un helvası üzere sıvıyı sevmiyor )
  6. 5 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
  7. İlk sıcağı çıkınca hal verelim (hızlı olun soğuyunca form sıkıntı veriliyor ben tek lokmalık olarak hazırladım ) servise hazır.
Leblebi Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt