elektronikci
FD Üye
Leblebi Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 avuç tuzsuz sarı leblebi
- 3 yemek kaşığı şeker
- Çeyrek su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
Leblebi Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle leblebileri buzdolabı poşetine alıp merdane yardımı ile un kıvamına getirelim (robotta kullanabilirsiniz ben taneli seviyorum diye kırıyorum)
- Tencereyi kısık ateşte ısıtalım tereyağ ekleyip eriyince leblebi ununu koyalım ve kavuralım.
- Kokusunu çıkınca içine şekeri ekleyip karıştıralım.
- Şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
- Şeker eriyince içine vanilya ve tarçını alıp bir iki cins çevirelim sütü ekleyelim karıştıralım (un helvası üzere sıvıyı sevmiyor )
- 5 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
- İlk sıcağı çıkınca hal verelim (hızlı olun soğuyunca form sıkıntı veriliyor ben tek lokmalık olarak hazırladım ) servise hazır.