Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı İçin Gereçler
Sadesi için;
- 1 su bardağı sarı leblebi
- 1 adet l uzunluk yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş bergama tulum (Bimden)
- Yarım su bardağı rendelenmiş süzme peynir (Bimden)
- 1 su bardağı sarı leblebi
- l uzunluk yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş bergama tulum
- Yarım su bardağı rendelenmiş süzme peynir
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates-biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı çörek otu ve dilediğiniz baharatlar (Keten tohumu,haşhaş vb)
Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz çok lezzetli kraker için; öncelikle leblebi un haline getirilir. Ben baharat öğütücüsünde yaptım.
- Sonra hamur haline getirmek için robotun içine leblebi tozu, yumurta, peynirler koyulup çekilir. Çekerken kendi kendine hamur haline gelip içinde dönmeye başladığında kıvamı olmuş demektir.
- Şayet bu kıvama gelmezse katı kalırsa 3-4 yemek kaşığı azar azar süzme peynirin suyundan ekleyebilirsiniz. Sonra hamuru yağlı kağıt üzerine aktarıp iki yağlı kağıt ortasında oklava ya da merdane yardımıyla açalım.
- Çok ince olmayacak formda açılmalı yoksa kağıttan kalkmaz. Ağzı ıslatılmış bir çay bardağıyla kesilir. Pizza kraker için de ayrıdan hamur oluşturulup ona da birebir süreç uygulanır.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 20 dakika pişirilir. Fırında daha az kalırsa istenen kıtırlığa ulaşmaz. Daha da kıtır olmasını isterseniz 3-4 dakika daha denetimli olarak pişirmeye devam edilir.