Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker

Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker
0
27

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
leblebiden-peynirli-ve-pizza-kitir-kitir-kraker.jpg

Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı İçin Gereçler

Sadesi için;
  • 1 su bardağı sarı leblebi
  • 1 adet l uzunluk yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş bergama tulum (Bimden)
  • Yarım su bardağı rendelenmiş süzme peynir (Bimden)
Pizza kraker için;
  • 1 su bardağı sarı leblebi
  • l uzunluk yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş bergama tulum
  • Yarım su bardağı rendelenmiş süzme peynir
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı çörek otu ve dilediğiniz baharatlar (Keten tohumu,haşhaş vb)
Not: Ben diyette olduğum için ekstra yağ eklemedim. siz 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. ayrıyeten peynirlerin tuzu bana kâfi geldiği için tuz da katmadım.

Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz çok lezzetli kraker için; öncelikle leblebi un haline getirilir. Ben baharat öğütücüsünde yaptım.
  2. Sonra hamur haline getirmek için robotun içine leblebi tozu, yumurta, peynirler koyulup çekilir. Çekerken kendi kendine hamur haline gelip içinde dönmeye başladığında kıvamı olmuş demektir.
  3. Şayet bu kıvama gelmezse katı kalırsa 3-4 yemek kaşığı azar azar süzme peynirin suyundan ekleyebilirsiniz. Sonra hamuru yağlı kağıt üzerine aktarıp iki yağlı kağıt ortasında oklava ya da merdane yardımıyla açalım.
  4. Çok ince olmayacak formda açılmalı yoksa kağıttan kalkmaz. Ağzı ıslatılmış bir çay bardağıyla kesilir. Pizza kraker için de ayrıdan hamur oluşturulup ona da birebir süreç uygulanır.
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 20 dakika pişirilir. Fırında daha az kalırsa istenen kıtırlığa ulaşmaz. Daha da kıtır olmasını isterseniz 3-4 dakika daha denetimli olarak pişirmeye devam edilir.
Leblebiden Peynirli Ve Pizza Kıtır Kıtır Kraker Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt