Leopar Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 çay bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı süt (Açık renk kakaolu hamura eklenecek)
- Açık renk hamur için 1 çay kaşığı kakao
- Koyu renk için 2 tatlı kaşığı kakao
Leopar Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kase içine yumuşamış margarin, pudra şekeri, yumurta sarısı eklenir.
- Üstüne elenerek un ve vanilya eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Hamur da 2 küçük beze ayrılır ceviz büyüklüğü kadar kâfi oluyor.
- Ayrılan bir bezeye 2 tatlı kaşığı kakao, başkasına 1 çay kaşığı kadar kakao ve süt eklenerek yoğrulur.
- İki yağlı kağıt ortasına sade hamur koyulur ve merdane yardımıyla orta kalınlıkta bir hamur açılır.
- Koyu renkli kakaolu hamurdan bilye büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Sade hamurun üstüne bu yuvarlaklar karışık halde koyulur elle üstüne biraz bastırılır ve düzleştirilir.
- Açık renk hamurdan daha minik modüller alınır ve koyu renk hamuru kapatmayacaksan formda üstüne koyulur. Tekrar yağlı kağıt koyulup biraz merdane ile hamur düzleştirilir.
- Bir kaseye çok az un koyulur ve çay bardağının ağzı una batırılıp çıkarılır ve hamurdan yuvarlaklar kesilir. Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreç uygulanır.
- Kalan kesimler biçimlerini bozmadan ortaya yanlışsız birleştirilir ve tekrar yuvarlak yapılır.Ben kalan ve yeterlice birleşmeyecek hamurları rulo yapıp ay halinde kestim hamur kalmadı böylelikle.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizildikten sonra evvelden ısıtılan 180 fırında 15 20 dakika kadar pişirilir. (çok kolay pişiyor denetim edin).Afiyet olsun ????.