Leopar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- 1 yumurta sarısı
- 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 buçuk tatlı kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Leopar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, kakao ve süt hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım,iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp ikiye bölelim.
- Bir parçasına, yarım tatlı kaşığı kakao ve bir kaşık süt, diğer parçaya ise bir tatlı kaşığı kakao ve süt koyup yoğuralım.
- Süt ihtiyacı olursa azıcık ekleyebilirsiniz.
- Beyaz hamurumuzun kalanın tezgahın üzerinde açalım, üzerine nohut büyüklüğünde önce koyu kahverengi hamurumuzu parça parça yerleştirelim, onun üzerine açık kahverengi hamurumuzu yerleştirip oklava ile üzerinden gidelim.
- Çay bardağı ile şekil verip 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembe olana kadar pişirelim. (ben kakaoluyu çok yaptım, aldığım tarifde sıkıntı vardı, 1 yemek kaşığı kakao yazıyordu açık kahverengi hamur için, bu sebepten iki hamurumda çok koyu renkli oldu. ).