Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Leopar Poğaça Bu Hamurdan 3 Çeşit Poğaça Çıkıyor

Leopar Poğaça Bu Hamurdan 3 Çeşit Poğaça Çıkıyor
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
leopar-pogaca-bu-hamurdan-3-cesit-pogaca-cikiyor.jpg

Leopar Poğaça Bu Hamurdan 3 Çeşit Poğaça Çıkıyor Tanımı İçin Gereçler


Üzerine Leopar Görünümü Veren Sos İçin
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant maya 10 gr
  • Yarım çay kaşığı tuz
Hamuru İçin
  • 1 paket yaş maya.
  • 2 adet yumurta
  • 125 gram eritilmiş̧ tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Leopar Poğaça Bu Hamurdan 3 Çeşit Poğaça Çıkıyor Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle ılık suyun içine mayamızı bir kaşık şeker ve bir iki kaşık unu alıp güzelce karıştıralım. Beş an dakika kadar kabarmasını bekleyelim. Hamur yoğurma kabımıza maya hariç bütün materyalleri alıp güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra ön mayalanma yaptığımız mayamızı da ek edip yoğurmaya başlayalım. Kulak göğsü kıvamında olsun.
  3. Hamuru toparladıktan sonra en az ????5 dakika daha yoğurmaya devam edelim. ???? bu en önemli püf noktalarından birisidir.
  4. Hamurumuzun üzerini kapatarak yahut büyük bir buzdolabı torbasına alıp ağzını sıkıca bağlayarak en az yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
  5. Daha sonra şekil verip tepsimize dizelim. 10 dakika kadar sonra üzerine şekil verecek olan sosumuzdan birer kaşık dökerek hafif yayılmasını sağlayalım.
  6. Burada da en az 30 dakika mayalanma işlemimizi devam ettirelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verip nar üzere kızarana dek pişirelim.
Not: Mayamızı içine atarak ön mayalanma yapacağımız suyun sıcaklığı çok önemlidir. Ne çok sıcak nede soğuk olmasın. Yoğurt mayalama kıvamında bir sıcaklık kâfi olacaktır.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt