Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Leopar Poğaça

Leopar Poğaça
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
leopar-pogaca.jpg

Leopar Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
İçi için
  • Beyaz peynir ince kıyılmış maydanoz
Sosu için
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ

Leopar Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  3. Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp elimizde hafif açıp peynir maydanoz karışımından koyup güzelce kapatıp yuvarlak hal veriyoruz.
  5. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  6. Sosu için.Bütün gereçleri uygun bir kaseye alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  7. Her bir poğaçanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar koyup heryerini sosla kapatıyoruz.
  8. 220 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,706Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt