![leopar-pogaca.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/10/leopar-pogaca.jpg)
Leopar Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik pirinç unu
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi
Leopar Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz üzere açın.
- Başka materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Mayalanması için üzerine streç sinema ile sarıp 1 saat kadar bekletin.
- Mayalanan hamurdan istediğiniz boyutlara kesim koparıp elinizle açın ve iç harçtan koyup yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzeri için gerekli materyalleri bir kapta karıştırıp hamurların üzerine sürün.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.