elektronikci
FD Üye
Leopar Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 – 5 su bardağı uzun
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ben lor kullandım istenilen materyal konulabilir
Leopar Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzun materyallerini yoğurma kabına alıyoruz.
- Unu her zamanki üzere denetimli halde eklemenizi öneririm. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz, ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz, hamurun içine lor koyup kapatıp yuvarlıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
- Sosu için gereçleri karıştırıp hamurun üzerine her yerine gelecek formda birer kaşık döküp kaşığın aksisi ile biraz yaydırıyoruz. Sosun koyu bir kıvamı olmalı. Sıvı olursa biraz pirinç unu ek edebilirsiniz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz. Bu sos gerecinden bir tepsi poğaça ölçüsü oluyor,. Deneceklere şimdiden ; Afiyet olsun ????