Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Leopar Poğaça

Leopar Poğaça
0
45

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
leopar-pogaca-1.jpg

Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı toz şekeri
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 200 ml su bardağı ile 6 su bardağı un
Üzeri için (üst sos)
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe bağlı iç harcı
  • İstediğiniz harcı yapabilirsiniz; peynirli, kıymalı, patatesli vs.(Ben peynirli yaptım)

Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına öncelikle süt, şeker ve maya koyup karıştırılır.
  2. Ardından hamur için kalan tüm malzemeler konulup yoğurulmaya başlanır. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacaktır.
  3. Hamurumuzu yoğurduktan sonra, kabımızın varsa kapağını kapatıp, yoksa sıkıca bir şey yardımı ile kapatıp, sararak, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Hamurun mayalanmasını beklerken, leopar görüntüsünü verecek üst sosu için hazırlık yapıyoruz. Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırıyoruz.
  5. Kek hamuru kıvamında bir kıvamı olmalı. Çok sulu olmaması için, suyu azar azar ekleyelim ve istediğimiz kıvam olunca daha fazla su eklemeyelim, yoksa üzerine süreceğimiz sos, cıvık olup tepsiye akabilir.
  6. Mayalanan hamura, iç harç koymayı düşünüyorsak; iç harcı konularak şekil verilir ve yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir. Eğer iç harç koymayacaksak; yine istediğimiz gibi şekil verip, yağlı kağıt serili olan tepsiye diziyoruz.
  7. Eğer ılık fırına koyacaksanız poğaçaları, öncesinde birazda şekil verilmiş hali ile mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
  8. Fırına koymadan önce üst sosunu poğaçaların üzerine sürüp, hemen fırına koyuyoruz.
  9. Eğer soğuk fırına koyacaksanız poğaçaları, şekil verdikten sonra hemen üzerilerine üst sosundan sürüp, fırına koyuyoruz.
  10. 180 derece fırında 30-35 dk arası da üzeri kızarana kadar pişti. Afiyet olsun :).
Leopar Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt