Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı toz şekeri
- 1 paket yaş maya (42 gr)
- 200 ml su bardağı ile 6 su bardağı un
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- İstediğiniz harcı yapabilirsiniz; peynirli, kıymalı, patatesli vs.(Ben peynirli yaptım)
Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına öncelikle süt, şeker ve maya koyup karıştırılır.
- Ardından hamur için kalan tüm malzemeler konulup yoğurulmaya başlanır. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacaktır.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra, kabımızın varsa kapağını kapatıp, yoksa sıkıca bir şey yardımı ile kapatıp, sararak, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurun mayalanmasını beklerken, leopar görüntüsünü verecek üst sosu için hazırlık yapıyoruz. Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırıyoruz.
- Kek hamuru kıvamında bir kıvamı olmalı. Çok sulu olmaması için, suyu azar azar ekleyelim ve istediğimiz kıvam olunca daha fazla su eklemeyelim, yoksa üzerine süreceğimiz sos, cıvık olup tepsiye akabilir.
- Mayalanan hamura, iç harç koymayı düşünüyorsak; iç harcı konularak şekil verilir ve yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir. Eğer iç harç koymayacaksak; yine istediğimiz gibi şekil verip, yağlı kağıt serili olan tepsiye diziyoruz.
- Eğer ılık fırına koyacaksanız poğaçaları, öncesinde birazda şekil verilmiş hali ile mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
- Fırına koymadan önce üst sosunu poğaçaların üzerine sürüp, hemen fırına koyuyoruz.
- Eğer soğuk fırına koyacaksanız poğaçaları, şekil verdikten sonra hemen üzerilerine üst sosundan sürüp, fırına koyuyoruz.
- 180 derece fırında 30-35 dk arası da üzeri kızarana kadar pişti. Afiyet olsun .