Levain Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- Yarım paket şekerli vanilin
- Bir fiske tuz
- 1,5 paket sütlü çikolata (120 gram civarı)
Levain Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağını bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine yumurtayı kırıp toz şekeri ile krema üzere olana dek karıştırıyoruz.
- Tüm kuru gereçleri (un, tuz, karbonat, tarçın, nişasta, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin) başka bir kasede karıştırıyoruz.
- Tereyağlı karışıma unlu karışımı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Akabinde iri ceviz modülleri ve iri doğranmış çikolata modüllerini da ekleyip karıştırıyoruz.
- Dilerseniz doğrama tahtasında kesebilirsiniz dilerseniz el ile kırıp hazırlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız hamurun üzerine streç sinema geçirip buzdolabına kaldırıyoruz.
- Buzdolabında yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla hamur kesimlerinden koyuyoruz.
- Ben bu hamurdan yaklaşık 16 adet kurabiye elde ettim.
- Evvelden ısıtılmış 160°fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerimizi birinci sıcaklığı çıktıktan sonra yanında sütlü kahve ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.