
Levrek Fırın (Balığın En Kolay Hali) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet levrek
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- Tatlı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
Levrek Fırın (Balığın En Kolay Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Levrekler yıkanır süzülür.
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağına ve tuza bulanır. Vaktiniz varsa buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz.
- Patates, havuç, soğanlar ince olucak şekilde küp veya farklı şekilde doğranır. (ince olursa balıklarla birlikte pişme süresi aynı olur.)
- Patatesler bir kapta 4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ile yağlanır.
- Tuz, karabiber, toz biber ve istediğiniz baharatlar eklenir güzelce karıştırılır.
- Yağlı kağıt konulan fırın tepsisine dökülür. Üzerine balıklar dizilir.
- 200 derece de 35-40 dakika pişirilir. Sunumu yapılır.
Levrek Fırın (Balığın En Kolay Hali) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı