Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Levrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?

Levrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
levrek_nasil_acilir_ve_nasil_temizlenir_balik_acarken_hangi_bicak_kullanilir_1597411588_2701.jpg

Levrek, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto halinde de yapılabilir. Levrek, çipura, somon gibi balıkları doğru bir şekilde açıp ziyan etmeden fileto haline getirmek biraz beceri istese de pratik yöntemlerle kolay bir şekilde yapılabilir. Çok sağlıklı olan balığı açmanın pratik yönlerini öğrenmek isteyenler için işte ipuçlarımız…
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Balıklar, protein zengini, omega-3 yağ asitleri, D vitamini ve selenyum içerdikleri için sağlığımız için çok önemli besinler arasında yer alıyor. Balık çeşitleri zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir besindir. Bulunduğu denize ve mevsimine göre tüketimi değişen balık çeşitleri özellikle kış aylarında taze ve çok çeşitlidir. Omega 3 bakımından çok zengin olan balığı haftada en az 2-3 gün tüketilmesi gerekir. Balık çeşitlerinden hangisini hazırlamak isterseniz burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey balığı temizlemek için seçtiğiniz bıçak türüdür. Balık fileto hazırlamak için ince uzun bir fileto bıçağı tercih etmeniz gerekir. Aynı zamanda balığı temizlemeden önce bıçağı masatla bileyerek balıkları israf etme durumunu ortadan kaldırabilirsiniz. Levrek temizleme hakkında bilmeniz gereken her şey haberimizde. İşte yanıtlar:



LEVREK NASIL AÇILIR, NASIL TEMİZLENİR?

⇒ Levrek balıkları aldıktan sonra fileto bıçağı yardımıyla pullarını güzelce temizleyin.  Temizlemek için levreğin kuyruk kısmını elinizle tutun ve pullara paralel bir şekilde bir fileto bıçağıyla pulların çıkış yönünün tersine doğru temizleme işlemini yapabilirsiniz.

c0Vsa_1611671438_123.jpeg

⇒ Bütün pulları iyice temizledikten sonra balığı bol suyla durulayıp pul kalıp kalmadığını elinizle kontrol etmeyi unutmayın.

⇒ Levrek fileto için balığın karnını kuyruktan kafaya doğru dikkatle keserek açma işlemini yapın. Açma işlemini yaparken balığın iç organlarını parçalamamaya özen gösterin. İç organları elinizle dikkatli bir şekilde temizleme işlemini yapın.

fZSNI_1597321673_2457.jpg

⇒ Balığın solungaçlarını kuvvetle çekerek yerinden çıkarın ve balığın iç kısmını musluk suyunun altında temizleyip içindeki pisliklerden kurtulun.

⇒ Balığın boynunu fileto bıçağıyla kemiğe kadar kesin. Daha sonra kestiğiniz yerden bıçağı sokup kemiğe dayalı bir biçimde kafadan kuyruğa doğru dümdüz bir şekilde kesme işlemini yapın.

6iu0z_1611671468_6821.jpg

⇒ Balığın arka tarafındaki eti de aynı şekilde kesip ikinci filetoyu da çıkarın. Kan, zar, kemik parçalarını da bıçak yardımıyla temizleyin ve kalan kılçıklarını da balık cımbızı varsa onunla ayıklamaya çalışın. Böylelikle levrek filetolarınız artık hazır.



Dhk0s_1597321417_2259.jpg

HANGİ MEVSİMDE HANGİ BALIK YENİR?

> Ocak: Kefal, tekir, kırlangıç, levrek, yengeç, yılanbalığı, karides

Şubat: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüşbalığı, midye, ıstakoz, somon, dilblağı

> Mart: Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye

Nisan:Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, midye, barbunya, mercan, kayabalığı,

Mayıs: Barbunya, ıstakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides

>Haziran: Mercan, levrek, barbunya, tekir, pavurya, ıstakoz

Temmuz: Sardalya, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya

Ağustos: çingene palamutu, mercan, kılıç, sardalya, izmarit, istakoz

Eylül: Palamut, lüfer, kılıç, sardalya, kolyoz, kırlangıç

Ekim:Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalya, torik

Kasım: Mezgit, ringa

Aralık: Yengeç, pavurya, levrek

keRJ5_1611671524_7513.jpg

 

Similar threads

Levrek, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto halinde de yapılabilir. Levrek, çipura, somon gibi balıkları doğru bir şekilde açıp ziyan etmeden fileto haline getirmek biraz beceri istese de pratik yöntemlerle kolay bir şekilde yapılabilir. Çok sağlıklı olan balığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Ortalama 25-30 cm olan kırlangıç balığına kırmızı kırlangıç olarak adlandırılır. Çok lezzetli olan Kırlangıç balığının temizlemesi biraz zordur. Ama size vereceğimiz birkaç püf noktasıyla kolayca halledebilirsiniz. Pullu bir balık olduğu için ilk olarak pullarının temizlenmesi gereken Kırlangıç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Hangi Balık Ne zaman Yenir Hangi Ay Hangi Balık Yenmelidir Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetlerini muhafaza eder Kefal ve hamsi bütün yağlı durumdadır Çinekop, kofana, minakop boldur Midyenin mevsimi başlamıştır Tekir, kırlangıç pozitif miktarda avlanır Şubat ayına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
A, B1, B2, B6, B12 ve D vitaminlerini içeren levrek balığı kış marazlardan sizleri korumaktadır. Bol ölçüde protein içeren levrek nasıl ayıklanmalıdır? Levreği ayıklamanın pratik yollarını sizler için derledik... Magnezyum, iyot üzere maden tuzlara insan vücudunun gereksinimi bulunmaktadır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Her ayın sebze ve meyveleri ortalama bilinir. Her balığında hem lezzetli hemde faydalı olduğu bir mevsimi var. Su ürünleri kaliteli protein içerir; A,K ve B ( özellikle folik asit) vitaminleri ile iyod, fosfor , selenyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengindir. Ayrıca balıkta bulunan W-3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt