![levrek-7.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/30/levrek-7.jpg)
Levrek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk levrek
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı çay kekik
- 5 diş sarımsak
- 1 modül tereyağı
Levrek Tanımı Yapılışı
- Balıklar temizlenir. Üzerlerine 3 adet çizik atılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
- Sarımsaklar ezilir. Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, tuz, limon suyu karıştırılır.
- Balıkların her yerine bilhassa kestiğimiz yerlerine ve içine bu sos güzelce sürülür.
- Dilerseniz balıkların içine ve üzerine bir modül tereyağı koyabilirsiniz.
- 200 derece de yaklaşık 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Not : Balık tepsisinin içine patates, soğan, mantar üzere gereçler de ekleyebilirsiniz.
Not: Balıkları fırında tutma sürenizi kendiniz ayarlayınız.