bilgisayarci
FD Üye
Lezzetli Sarımsaklı Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz
Güzel Sarımsaklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alıp rendelenen sarımsakları yağda kavurun.
- Kavrulunca ünü ekleyip kavurun.
- Akabinde salçayı ve naneyi ekleyip bi kaç dakika daha kavurun ve dilediğiniz kıvama gelene kadar yavaşça su ekleyin kaynamaya başlayınca tuzunu da ekleyin.
- Ben ekstradan kendi yaptığım tavuk suyunu ekledim yarım çay bardağı kadar. Olağanüstü bi tat denemelisiniz.