Hoş Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
- Susam
- Yumurta sarısı
- Yumurta akı
Lezzetli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak aldığımız bir kaba tereyağı ve sıvı yağı döküp büsbütün sıvı bir hal alana kadar karıştırıyoruz.
- Sırasıyla bütün gereçleri katıp (yumurta hariç) uygunca kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 3 su bardağı un katıp hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yuğuruyoruz.
- Ben 3 su bardağı un katıp ancak sizin miktarlarınız birebir değil ise ekmek hamuru kıvamına gelecek kadar un koymayın. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Daha sonrasında küçük bilyeler halinde yuvarlayıp birinci evvel yumurta akına daha sonra yumurta satısına ve en son susama batırarak yağladığımız tepsimize diziyoruz.
- 180 derece de 15 dakika pişiriyoruz.