Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
Kullandığım ölçü: 250 ml su bardağı
- 2 su bardağı un
- 150 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- İsteğe bağlı 1 paket vanilya
Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
- Orta uzunluk bir tencereye şekerimizi, sütümüzü ve suyumuzu koyalım.
- Şekerimiz eriyinceye kadar kaynatıp şerbeti ocaktan alalım.
- Daha sonra içine hoş aroma katması için vanilya ekliyoruz.
- Öteki taraftan derince geniş bir tencereye tereyağ yahut margarini koyup eritin.
- Eriyince üzerine sıvı yağ ekleyin.
- Daha sonra unu da ekleyip kısık ateşte en az 30 dakika rengi dönene kadar güzelce kavurun.
- Gereğince kavrulan un kendini salacak ve karıştırılması daha kolay olacaktır.
- 30 dakikadan az kavrulursa topaklanma olabilir. Bu yüzden sabırlı bir formda kavrulmalıdır.
- Kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaşça ekleyip topaklanmaması için süratli bir biçimde karıştırıyoruz.
- Büsbütün şerbeti çekip pürüzsüz bir kıvama gelince helvanız olmuş demektir.
- Form verip servis edebilirsiniz.
????Not : ben cevizi farklı bir tavada yavaşça kavurduktan sonra pişen helvanın içine ekleyip karıştırdıktan sonra servis ediyorum.