Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası

Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lezzet-bombasi-cevizli-un-helvasi.jpg

Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler


Kullandığım ölçü: 250 ml su bardağı
  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz
Şerbeti:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • İsteğe bağlı 1 paket vanilya

Lezzet Bombası Cevizli Un Helvası Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
  2. Orta uzunluk bir tencereye şekerimizi, sütümüzü ve suyumuzu koyalım.
  3. Şekerimiz eriyinceye kadar kaynatıp şerbeti ocaktan alalım.
  4. Daha sonra içine hoş aroma katması için vanilya ekliyoruz.
  5. Öteki taraftan derince geniş bir tencereye tereyağ yahut margarini koyup eritin.
  6. Eriyince üzerine sıvı yağ ekleyin.
  7. Daha sonra unu da ekleyip kısık ateşte en az 30 dakika rengi dönene kadar güzelce kavurun.
  8. Gereğince kavrulan un kendini salacak ve karıştırılması daha kolay olacaktır.
  9. 30 dakikadan az kavrulursa topaklanma olabilir. Bu yüzden sabırlı bir formda kavrulmalıdır.
  10. Kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaşça ekleyip topaklanmaması için süratli bir biçimde karıştırıyoruz.
  11. Büsbütün şerbeti çekip pürüzsüz bir kıvama gelince helvanız olmuş demektir.
  12. Form verip servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun ????????.

????Not : ben cevizi farklı bir tavada yavaşça kavurduktan sonra pişen helvanın içine ekleyip karıştırdıktan sonra servis ediyorum.
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt