Lezzet Bombası Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır yufka
- 1 kg tavuk
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- 50 gram margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Nane
- Pulbiber
Lezzet Bombası Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu geniş bir tencereye alıp üzerine su ekleyip (suyu biraz fazla olsun) kaynamaya bırakın.
- Tuz ek edin.
- Kaynayan tavukları didikleyip bi kenara alın.
- Kuru soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda biraz kızartın.
- Sonra tavuğu üzerine ekleyin ve biraz karabiber, pulbiber ek edip biraz kızartın.
- Yufkaları dörde bölün.
- Harcı ekleyip gül halinde sarıp uygun bir tepsiye dizin.
- 195°de üstleri kızarana kadar pişirin.
- Sarmısaklı yoğurdu hazırlayın.
- Pişen yufkaların üzerine tavuk suyu gezdirip biraz dinlendirin.
- Margarin ve sıvı yağı eritip pulbiber ve nane ekleyin.
- İster servis yaparken isterseniz tepsideyken yoğurdu ve yağını ek edebilirsiniz. Deneyenlerin ellerine sıhhat. Afiyet olsun????????????.