Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzet Dolu Mercimek Köftesi Tarifi (Tam Ölçü Ve Muhteşem Kıvamıyla)

Lezzet Dolu Mercimek Köftesi Tarifi (Tam Ölçü Ve Muhteşem Kıvamıyla)
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
lezzet-dolu-mercimekkoftesi-tarifi-tam-olcu-ve-muhtesem-kivamiyla.jpg

Lezzet Dolu Mercimek Köftesi Tanımı (Tam Ölçü Ve Harika Kıvamıyla) İçin Materyaller

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 ,5 su bardağı su (Soğuk yahut ılık (sıcak olmasın)
  • 1 ,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 ortaboy kurusoğan (Minik minik doğranacak)
  • 2 diş sarımsak (rendelenecek)
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2 dolu yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 3 tatlı kaşığı tuz (azar azar ek edin ve tadına bakın)
  • 1-2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber (veya damak tadınıza göre)
  • Çeyrek çay kaşığı tozkimyon
  • Yarım çay kaşığı tozkarabiber
  • Yarım çay kaşığı kurunane
  • 1 buçuk limonun suyu (azar azar damaktadınıza nazaran ek edin)
  • 9-11 kol yeşilsoğan (sapıyla birlikde minik minik doğranacak)
  • Çeyrek demet maydanoz/bir avuçdolusu maydanoz (ayıklanıp minik minik doğranacak)
Subardağı ölçüsü: 250 ml


Lezzet Dolu Mercimek Köftesi Tanımı (Tam Ölçü Ve Harika Kıvamıyla) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel uygun bir tencereye mercimeği ve suyumuzu koyalım ve ocağa alıp yüksek/orta ateşde kaynatalım.
  2. Su taşmasın diye tahta kaşık koyun tencerenin içine. Ortada karıştırın.
  3. Mercimekler suyu kendine çekecektir ve suyumuzun ölçüsü nerdeyse 1 su bardağına yakın kaldığında tencereyi ocakdan alın ve köftelik bulgurumuzu da katıp yeterlice karıştırın.
  4. Arkasında tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.
  5. Uygun bir tavaya sıvı yağımızı ve soğanımızı katalım.
  6. Biraz pembeleşinceye kadar soğanlarımızı kavuralım.
  7. Akabinde salçalarımızı ve sarımsağımızı katip bir iki dakika orta ateşde kavuralım.
  8. Ocağı söndürün artık ve tuzumuzu (1 tatlı kaşığını en sona bırakın ki damak tadınıza denk gelsin) ve baharatlarımızıda katalım ve harcımızı karıştırın.
  9. Tezgahda yeşilsoğanımızı ve maydanozumuzu minik minik doğrayalım artık.
  10. Mercimek ve bulgur harcımızı artık öteki uygun bir kaba katalım ve salça harcımızı ve başka materyallerimizi de kaba döküp düzgünce karıştıralım.
  11. Sıcak olabilir bu yüzden kaşıkla karıştırın birinci evvel. Limonsuyunuzuda katıp düzgünce karıştırın. Tadına bakın ve tuz eksik ise tuzunuzu katın yahut daha fazla limonsuyu katmak isterseniz artık katabilirsiniz.
  12. Birinci sıcaklığı çıktığında kabımızı buzdolabına kaldırın ve en az 20-30 dakika dinlendirin ve arzuladığınız hallere verin. Servise hazır.Afiyetler olsun.
    Püf noktalar:.
    Şayet son evrede mercimekköfte harcımızın kıvamı cıvık geliyorsa, içine biraz köftelikbulgur katıp ve karıştırın sonrada kabin üzerini kapatın ve bekletin. Bu türlü devam edin kıvamı tam istediğimiz üzere oluncaya dek.
    Şayet son kademede mercimekköfte harcımız çok kuru gelirse üzerine az biraz kaynar şu dokun ve karıştırın akabinde kabin kapağını kapatıp bekletin ve sonrada kıvamına tekrar bakın.
    Bu ölçüde kıvamı aslında tam tutuyor:).
    Yaklaşık 50-60 adet mercimekköftesi çıkıyor (ölçülere ve formlara göre). Afiyetler olsun.

Lezzet Dolu Mercimek Köftesi Tanımı (Tam Ölçü Ve Mükemmel Kıvamıyla) Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt