Lezzet Garantili Küçük Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Hamura) (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke (Kıyır kıyır olsun)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu çörek otu
- 3 su bardağı un
- (Un ölçüsü eksiklik ya da fazlalık gösterebilir hamura göre siz ayarlayın )
Lezzet Garantili Küçük Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta sarısı hariç başka materyalleri yoğuralım.
- Yağ ve başka materyalleri bütünleşsin ve unu bardak bardak yavaşça ek edip ele yapışmayan hoş bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye fındıktan biraz büyük olarak parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.