Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan)

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet sivri biber
  • 4 adet çeri domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 300 gram dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek biber salçası
  • Yarım su bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 1 kase maydanoz
Üzerinin sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (hafif acılı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir çimdik tuz
  • 1,5 su bardağı su

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel patlıcanlarımızı yıkayıp alaca soyup ve çizikler atıp fırçayla yağlıyoruz.
  2. Ve fırın kağıdı olan tepsimizle 220 derece ısıtılmış fırınımızda alt üst çevirerek yaklaşık 20 dakika közlüyoruz.
  3. Diğer yandan iç harcımızı sıvı yağımızı kızdırıp soğanımızı kavurup kıymamızı ek etmekle devam ediyoruz.
  4. İç harcımızın tüm malzemelerinide ekledikten sonra fırından çıkan patlıcanlarımızı biraz elimizle birazda kaşık yardımıyla ortalarını bastırıp ayırıyoruz.
  5. Patlıcanlarımızı iç harcımızla doldurup üzerine dilim biber ve çeri domatesi koyuyoruz.
  6. Bu süreci bitirdikten sonra karnıyarıklarımızın üzerine salça sosumuzu gezdirip 45 dakika 160 derece fırına veriyoruz.
  7. Fırında yemeğimiz pişerken 20 dakika sonra yemeğimizin üzerine fırın kağıdıyla örtüp 25 dakika daha üstü örtülü olarak pişirmeye devam ediyoruz.
  8. Bunu kıymamız kurumasın diye yapıyorum. Yemeğimizi yanına pilavla servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt