
Lezzet Şöleni Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 50-60 adet asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı limon suyu (nar ekşiside olur)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı yenibahar
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 400 gram donuk vişne
- 2 su bardağı vişne suyu
- Tuz
Lezzet Şöleni Vişneli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Asma yapraklarını sıcak suda bekletip tuzunu alalım. Pirinci yıkayıp süzelim.
- Tavada zeytin yağını kızdırıp dolmalık fıstığı ekleyip biraz kavuralım. İnce kıyılmış soğanı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar yumuşayınca pirinçi ekleyip bir miktar kavuralım.
- Şeker, karabiber, tuz, tarçın, yeni bahar ve kuru naneyi ekleyip karıştıralım. Son olarak vişne suyunu ve kuş üzümünü ilave edip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Asma yapraklarına harç ve vişne parçaları koyup, parmak kalınlığında saralım.
- Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapıp sarmaları tencereye dizerken aralarına vişneleri serpiştirelim.
- Üzerine de bir miktar vişne biraz da tuz ve zeytinyağı gezdirdikten sonra sarmaların hizasına gelecek kadar su ekleyip üstüne bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirelim. İyice dinlenen sarmaları servis edelim. Afiyet olsun
.