Lezzeti Ala Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Lezzeti Ala Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet gereçlerini bir tencerede kaynatalım.
- 20 dk kadar tam kapatmaya yakın bir 4 -5 damla limon suyu damlatalım.
- 5 dk sonra altını kapatalım.
- Ilımaya bırakalım.
- Sonra bir kaba 3 yumurta şekeri ilave edip çırpalım.
- Ardından yogurt sıvı yağ ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Ardından irmiği ek edip devam edelim çırpmaya.
- Ardından kabartma tozu vanilini unu ekleyip çırpalım.
- Yağlı borcama dökelim.
- 170 derece fırında pişirelim.
- Ilık şerbeti birinci sıcaklığı çıkan tatlıya dökelim süsleyelim.
- 3- 4 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun şimdiden denemek isteyenlere ????????????.