
Lezzeti Efsane Salata Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet havuç
- 4 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
- 1 su bardağı mor lahana (ben turşu olarak kullandım siz isterseniz tuzla ovup o halde kullanabilirsiniz.)
- 1 çay bardağı mısır
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Lezzeti Efsane Salata Tanımı Yapılışı
- Öncelikle havuçlarımızı rendeleyip sıvı yağ koyduğumuz tavada güzelce kavuralım.
- Kavrulan havuçların üzerine közlediğimiz biberleri minik minik doğrayıp (ben yazdan kalma köz biberleri kullandım.
- İsterseniz ocakta közleyip, isterseniz konserve olarak kullanabilirsiniz) havuçların üzerine 3 diş sarımsakla birlikte ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ocaktan aldıktan sonra öbür bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra üzerine mor lahana turşusunu, maydanozu, mısırı ekleyip karıştıralım.
- Farklı bir kapta sarımsakları rendeleyip yoğurt, mayonez ve tuz ile karıştıralım.
- Son olarak da hazırladığımız iki karışımı birbirine ekleyelim.