Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lezzeti İle Her Sofrada Bulunan Bir Tat Besmeç (Kırşehirin Usulü)

Lezzeti İle Her Sofrada Bulunan Bir Tat Besmeç (Kırşehirin Usulü)
0
40

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
lezzeti-ile-her-sofrada-bulunan-bir-tat-besmec-kirsehirin-usulu.jpg

Lezzeti İle Her Sofrada Bulunan Bir Tat Besmeç (Kırşehirin Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı dünür (Kısırlık ince bulgur)
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası yada domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kase ılık su (Yoğururken el ıslatmak için)
  • 1 tutam maydanoz isteğe bağlı
  • Sıvı yağ

Lezzeti İle Her Sofrada Bulunan Bir Tat Besmeç (Kırşehirin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir kapta kıyma ve dünür yani ince bulgurumuzu alırız.
  2. Sırasıyla rendelenmiş soğanımızı ve baharatları ekleriz. Güzelce yoğururuz.
  3. Hafiften ılık su ile ortada bir elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
  4. Ne kadar yeterli yoğurursak o kadar yumuşak olur.
  5. En son ince doğranmış maydanozu ekleriz ve yoğurmaya devam ederiz.
  6. Burada kıymetli olan nokta bulgurun ve kıymanın içinde düzgünce pişmesidir yumuşak olması için. Yuvarlak biçimler vererek dizeriz.
  7. İsterseniz hepsini kızartmadan yarısını buzdolabına saklarız. Daha sonra lazım olunca çıkarıp kızartabilirsiniz.
  8. En son az bir sıvı yağda tavada yuvarlak haller verdimiz besmeçleri hafif çe çevirerek kızartırız.
  9. Yanında isterseniz kurabiye vs ile çayın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lezzeti İle Her Sofrada Bulunan Bir Tat Besmeç (Kırşehirin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt