Lezzeti İle Her Sofrada Bulunan Bir Tat Besmeç (Kırşehirin Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı dünür (Kısırlık ince bulgur)
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası yada domates salçası
- 1 tatlı kaşığı isot
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 kase ılık su (Yoğururken el ıslatmak için)
- 1 tutam maydanoz isteğe bağlı
- Sıvı yağ
Lezzeti İle Her Sofrada Bulunan Bir Tat Besmeç (Kırşehirin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kapta kıyma ve dünür yani ince bulgurumuzu alırız.
- Sırasıyla rendelenmiş soğanımızı ve baharatları ekleriz. Güzelce yoğururuz.
- Hafiften ılık su ile ortada bir elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
- Ne kadar yeterli yoğurursak o kadar yumuşak olur.
- En son ince doğranmış maydanozu ekleriz ve yoğurmaya devam ederiz.
- Burada kıymetli olan nokta bulgurun ve kıymanın içinde düzgünce pişmesidir yumuşak olması için. Yuvarlak biçimler vererek dizeriz.
- İsterseniz hepsini kızartmadan yarısını buzdolabına saklarız. Daha sonra lazım olunca çıkarıp kızartabilirsiniz.
- En son az bir sıvı yağda tavada yuvarlak haller verdimiz besmeçleri hafif çe çevirerek kızartırız.
- Yanında isterseniz kurabiye vs ile çayın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.