Lezzeti Harikulade Soğanlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tablet tavuk bulyon
- 2.5 su bardağı su
Lezzeti Harikulade Soğanlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kaynar su ile pirinci 1tatlı kaşığı tuz ile suda bekletelim.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp ocakta orta ateşte eritelim.
- Bekleyen pirinci sudan alarak tekrar 1 kaç kere yıkadıktan sonra suyundan arındıralım.
- Kuru soğanı ince olarak doğruyoruz ve havuçlarıda sarımsakları da birebir biçimde küçük küçük doğrayıp tencereye alalım.
- Güzelce pembeleşene kadar kavuralım pirinci üzerine ek edip pirinç tane tane olana kadar kavuruyoruz.
- Kunor bulyon koyup üzerine 2. 5 bardak kaynar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
- Her pirinç farklı olabilir denetimi olarak suyu koymakta fayda var.
- Pilav suyunu çekince ocaktan alıyoruz üzerine havlu peçete örtüp dinlendirilir. Afiyet olsun.