Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lezzeti Şahane Şeker Pare

Lezzeti Şahane Şeker Pare
0
74

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
lezzeti-sahane-seker-pare.jpg

Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı (Klasik bardak) pudra şekeri
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım paket tereyağı yahut margarin
  • 3 buçuk yemek kaşığı irmik
  • 2 orta uzunluk yumurta
  • Ele yapışmayan kıvama gelene kadar un (Ben 3 su bardağı un kullandım)
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tüm gereçleriniz oda sıcaklığında olmalıdır. Şerbetin şeker ve suyunu tencereye ekleyip, ocağa koyun kaynasın. Ne çok ağır ne çok sıvı olacak biçimde şerbetiniz kıvam alsın altını kapatıp, soğumaya bırakın.
  2. Karıştırma kabına pudra şekeri, irmik, yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp geri kalan yumurtayı ekleyin. Margarin yahut tereyağı, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice yoğurun.
  3. Akabinde unun evvel bir bardağını ekleyip yoğurun.
  4. Daha sonra un büsbütün karışınca ikinci bardak unu koyun ve tıpkı süreci uygulayın.
  5. Son olarak da üçüncü bardak (Ele yapışmayacak bir kıvama nazaran ) unumuzu ekleyip, yeterlice yoğurun.
  6. Kıvama gelen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde kesimler halinde koparıp oval form verip, yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.
  7. 180 derece fırında yarım saat ortada bir fırının kapağını açmadan denetim edin altı ve üzeri kızardığında fırından tatlınızı alın. İki dakika birinci sıcaklığını atana kadar bekleyin.
  8. Daha sonra soğuyan şerbetin içine şekerpareleri atıp yirmi saniye kadar şerbetin üzerinde tütün ve sonrasında tepsiye alın. Kalan şerbeti de üzerine dökün dinlenmeye bırakın.
  9. Bir saat kadar dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır. Herkese afiyet olsun:))
Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt