Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı (Klasik bardak) pudra şekeri
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- Yarım paket tereyağı yahut margarin
- 3 buçuk yemek kaşığı irmik
- 2 orta uzunluk yumurta
- Ele yapışmayan kıvama gelene kadar un (Ben 3 su bardağı un kullandım)
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tüm gereçleriniz oda sıcaklığında olmalıdır. Şerbetin şeker ve suyunu tencereye ekleyip, ocağa koyun kaynasın. Ne çok ağır ne çok sıvı olacak biçimde şerbetiniz kıvam alsın altını kapatıp, soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına pudra şekeri, irmik, yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp geri kalan yumurtayı ekleyin. Margarin yahut tereyağı, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice yoğurun.
- Akabinde unun evvel bir bardağını ekleyip yoğurun.
- Daha sonra un büsbütün karışınca ikinci bardak unu koyun ve tıpkı süreci uygulayın.
- Son olarak da üçüncü bardak (Ele yapışmayacak bir kıvama nazaran ) unumuzu ekleyip, yeterlice yoğurun.
- Kıvama gelen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde kesimler halinde koparıp oval form verip, yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.
- 180 derece fırında yarım saat ortada bir fırının kapağını açmadan denetim edin altı ve üzeri kızardığında fırından tatlınızı alın. İki dakika birinci sıcaklığını atana kadar bekleyin.
- Daha sonra soğuyan şerbetin içine şekerpareleri atıp yirmi saniye kadar şerbetin üzerinde tütün ve sonrasında tepsiye alın. Kalan şerbeti de üzerine dökün dinlenmeye bırakın.
- Bir saat kadar dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır. Herkese afiyet olsun)