Lezzetinden Çatlayan Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti İçin
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Küçük 1 dilim limon
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 su bardağından eksik dövülmüş fındık (Cevizde ya da fıstıkta olabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un (Yaklaşık 2.5 su bardağı kullandım markaya nazaran değişir).
- Dondurma
Lezzetinden Çatlayan Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti için şeker su ve limonu uygun bir tencereye alıp kaynatmaya başladım. 10dakika kısık ateşte kaynatıp soğumaya bıraktım.
- Bu sırada hamuru için gerekli materyalleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ek ederek yoğurdum ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Hamurdan cevizden biraz büyük kesimler alıp yuvarladım tepsiye dizdim.
- Üzerlerine çay bardağının karşıtıyla bastırdım. Böylelikle tatlıyı bir çanak olarak kullanabilirim.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döktüm. Şerbeti uygunca çekince servis tabağına aldım, üzerine dondurma ek edip fıstık serperek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.