Lezzetinden Vazgeçemeyeceğiniz Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket maya
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı kontrollü olarak un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
Lezzetinden Vazgeçemeyeceğiniz Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
- Hamurun toplanması için elinizi yağlayarak yoğurma işlemine devam edebilirsiniz. İşlem bittikten sonra 45 dk kadar hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
- 45 dk sonra küçük bir kaseye yağ koyuyoruz.
- Elimizi sürekli yağlayarak portakal büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamurların üzerini örtüp soğuması için bekliyoruz.
- Kreması için küçük bir tencereye tereyağ ekliyoruz.
- Un, nişastayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz, arkasından sütü ekliyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra kremşantiyi ilave ediyoruz.
- En son göz göz olunca da vanilyayı ilave edip altını kapatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurları ortadan ikiye bölüyoruz.
- Hazırlamış olduğum kremadan ortalarına sıkıyoruz.
- Hepsine aynı işlemi uygulayıp servis tabağına alıyoruz.
- En son üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.Tatlımız hazır ve tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.