Lezzetine Doyulmayan Sürk Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo çökelek
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 2 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 çay bardağı su
Lezzetine Doyulmayan Sürk Tanımı Yapılışı
- Su hariç tüm gereçleri bir kaba koyup yoğurmaya başlayın çiğ köfte yapar üzere yoğurun.
- Az az su alın elinize ve cevizden büyük kesimler koparıp hal verin elinizi ortada suya batırmayı unutmayın peçete serilmiş tepsiye dizin ve üzerine tülbent örtün.
- Sonraki gün nemlenen peçeteyi değiştirin 3 gün içinde kuruyor esasen kuruturken güneş almayan bir yerde üzeri örtülü kurusun.
- Akabinde dolaba kaldırabilirsiniz. Yakında salatasının nasıl yapıldığını anlatan tarifle geleceğim ????