
Lezzetine Doyulmaz (Etli Ekmek) Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kavurma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 çay bardağının yarısı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Lezzetine Doyulmaz (Etli Ekmek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü biraz ısıtalım yoğurma kabına alıp üzerine mayayı şekeri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
- Tuzu ve yağı ekleyip denetimli olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- İçine koyacağımız materyalleri yapalım. Kuru soğanı ince doğruyoruz tavaya yağı koyup soğanları kavuruyoruz. Küçük küçük doğradığımız kavurmayı soğanların üzerine koyalım ve tekrar biraz daha kavuralım.
- Tuzunu koyup ocaktan alıyoruz. Mayalanan hamuru tezgahta 12 eşit kesime bölüyoruz pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- Materyalden yarısına koyup öbür tarafı üzerine kapatalım ve çatalla kenarları açılmaması için bastıralım hepsini birebir biçimde yaparak bitiriyoruz.
- Tavada gerili önlü kızartıyoruz üzerine piştikten sonra tereyağı sürerek kenara alalım. Biraz soğuduktan sonra afiyetle mis kokulu ekmekleri tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.