Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzetine Doyulmaz (Etli Ekmek)

Lezzetine Doyulmaz (Etli Ekmek)
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lezzetine-doyulmaz-etli-ekmek.jpg

Lezzetine Doyulmaz (Etli Ekmek) Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kavurma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağının yarısı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hamur İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Lezzetine Doyulmaz (Etli Ekmek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sütü biraz ısıtalım yoğurma kabına alıp üzerine mayayı şekeri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
  2. Tuzu ve yağı ekleyip denetimli olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. İçine koyacağımız materyalleri yapalım. Kuru soğanı ince doğruyoruz tavaya yağı koyup soğanları kavuruyoruz. Küçük küçük doğradığımız kavurmayı soğanların üzerine koyalım ve tekrar biraz daha kavuralım.
  4. Tuzunu koyup ocaktan alıyoruz. Mayalanan hamuru tezgahta 12 eşit kesime bölüyoruz pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  5. Materyalden yarısına koyup öbür tarafı üzerine kapatalım ve çatalla kenarları açılmaması için bastıralım hepsini birebir biçimde yaparak bitiriyoruz.
  6. Tavada gerili önlü kızartıyoruz üzerine piştikten sonra tereyağı sürerek kenara alalım. Biraz soğuduktan sonra afiyetle mis kokulu ekmekleri tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt