Lezzetine Doyulmaz Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı badem
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı çam fıstığı
Lezzetine Doyulmaz Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci kaynar suyla içine 1 tatlı kaşığı tuz koyup 30 dakika bekletiyoruz.
- Hazır olan pirinçi nişastasından arınana kadar kırmadan yıkayıp süzelim.
- Tavaya yağları koyup yakmadan eritelim.
- Kuru yemişleri tavaya alıp biraz yağda çevirelim kızartmadan.
- Pirinci içine koyup birazda o denli kavurup üzerine kaynar su koyup yaklaşık 3. 5 bardak yinede dikkatli ekleyin suyu.
- Pilav piştikten sonra üzerine kağıt peçete kapatarak dinlendiriyoruz.
- Tabak yada kâselere koyup servis yapabilirsiniz afiyet olsun.