Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lezzetine Doyulmaz Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı)

Lezzetine Doyulmaz Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lezzetine-doyulmaz-kuru-yemisli-pirinc-pilavi.jpg

Lezzetine Doyulmaz Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç gereci;
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı çam fıstığı

Lezzetine Doyulmaz Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinci kaynar suyla içine 1 tatlı kaşığı tuz koyup 30 dakika bekletiyoruz.
  2. Hazır olan pirinçi nişastasından arınana kadar kırmadan yıkayıp süzelim.
  3. Tavaya yağları koyup yakmadan eritelim.
  4. Kuru yemişleri tavaya alıp biraz yağda çevirelim kızartmadan.
  5. Pirinci içine koyup birazda o denli kavurup üzerine kaynar su koyup yaklaşık 3. 5 bardak yinede dikkatli ekleyin suyu.
  6. Pilav piştikten sonra üzerine kağıt peçete kapatarak dinlendiriyoruz.
  7. Tabak yada kâselere koyup servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Not : pirinci tuzla ıslattığımız için pişerken tuz ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt