elektronikci
FD Üye
Lezzetine Doyum Olmayan Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu (Çokluğunu ayarlayabilirsiniz)
- Kalın bir dilim tuzlu peynir
- 1 tane kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Lezzetine Doyum Olmayan Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtanın sarısını küçük bir kaba alıp, beyazını yoğurma kabına alalım. Üzerine sıvı yağ, yoğurt ,tuz, yıkayıp ince ince doğranmış dereotu, peynir, kabartma tozu ve ufalanmış peyniri ekleyelim elimizle biraz harmanlayın karışsın.
- Sonrasında denetimli bir biçimde unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olsun.
- Fırın tepsisine istediğiniz formda ve boyutlarda yapıp, dizelim.
- Üzerine ayırmış olduğumuz yumurtayı az ölçüde pekmez ile üzerine sürelim (Pekmez daha hoş kızarması için olmasa da olur yaparsanız bir çay kaşığı kadar olabilir tadını çok değiştirmemesi için çok olmasın) ve çörek otu ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk kadar denetimi pişirelim. Afiyet olsun deneyecek olanlara ????