Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma

Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma
0
39

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
etli-rulo-patlican-sarma.jpg

Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy uzun patlıcan
  • 400 gram küçük kuşbaşı et
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 2 adet etli yeşil biber (Üç burun)
  • 1 büyük kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 klasik su bardağı domates sosu
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanların kabuğu iki tarafından alacalı soyulur. Yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyip tuzlu suda bekletilir.
  2. Etleri kuşbaşından biraz daha küçük küpler halinde doğrayıp, tencereye koyulur. Kısık ateşte kendi suyunu salıp, çekene kadar arada karıştırarak pişirilir.
  3. Suyunu çeken etlere istediğiniz yumuşaklıkta olana kadar azar azar sıcak su ekleyerek pişirilir.
  4. Pişen etlerin üzerine, sıvı yağ ilave edip 2-3 dakika kısık ateşte kavrulur. Ardından sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edilir.
  5. Salça biraz kavurduktan sonra domates sosu, baharatları ve tuz ekleyip 10-15 dakika daha pişirilir. Pişme sürelerini etinize göre ayarlayıp dağılmasına izin vermeyin.
  6. Patlıcanların suyu süzülüp yıkanır ve kurulayıp kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar havlu peçete üzerine alınır.
  7. Patlıcanlardan 1 dilim alınır ve 1 yemek kaşığı etli harçtan uç kısmına koyarak rulo şeklinde sarılır. Patlıcanlar bitene kadar aynı işlem uygulanır ve tepsiye dizilir.
  8. Yemeğin sosu için; tavaya sıvı yağ ekleyip rendelenmiş sarımsak ve salça kavrulur. Ardından domates sosu ekleyip bir taşım kaynatıp sıcak su eklenir. Baharatları, tuzunu ekleyip bir taşım daha pişirilir.
  9. Pişen sos patlıcanların üzerine gezdirilir. Tepsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırına verip yemeğin sosu kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kontrollü şekilde pişirilir.
  10. Yemeği fırından aldıktan sonra bir kaç dakika dinlendirip yanında mis gibi tereyağlı pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyetle kalın.
Not; Dileyen patlıcanlara az zeytinyağı veya sıvı yağ sürüp fırında pişirebilir.

Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt