
Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy uzun patlıcan
- 400 gram küçük kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak rendesi
- 2 adet etli yeşil biber (Üç burun)
- 1 büyük kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 klasik su bardağı domates sosu
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanların kabuğu iki tarafından alacalı soyulur. Yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyip tuzlu suda bekletilir.
- Etleri kuşbaşından biraz daha küçük küpler halinde doğrayıp, tencereye koyulur. Kısık ateşte kendi suyunu salıp, çekene kadar arada karıştırarak pişirilir.
- Suyunu çeken etlere istediğiniz yumuşaklıkta olana kadar azar azar sıcak su ekleyerek pişirilir.
- Pişen etlerin üzerine, sıvı yağ ilave edip 2-3 dakika kısık ateşte kavrulur. Ardından sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edilir.
- Salça biraz kavurduktan sonra domates sosu, baharatları ve tuz ekleyip 10-15 dakika daha pişirilir. Pişme sürelerini etinize göre ayarlayıp dağılmasına izin vermeyin.
- Patlıcanların suyu süzülüp yıkanır ve kurulayıp kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar havlu peçete üzerine alınır.
- Patlıcanlardan 1 dilim alınır ve 1 yemek kaşığı etli harçtan uç kısmına koyarak rulo şeklinde sarılır. Patlıcanlar bitene kadar aynı işlem uygulanır ve tepsiye dizilir.
- Yemeğin sosu için; tavaya sıvı yağ ekleyip rendelenmiş sarımsak ve salça kavrulur. Ardından domates sosu ekleyip bir taşım kaynatıp sıcak su eklenir. Baharatları, tuzunu ekleyip bir taşım daha pişirilir.
- Pişen sos patlıcanların üzerine gezdirilir. Tepsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırına verip yemeğin sosu kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kontrollü şekilde pişirilir.
- Yemeği fırından aldıktan sonra bir kaç dakika dinlendirip yanında mis gibi tereyağlı pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyetle kalın.
Lezzetiyle Övgüleri Toplayın! Etli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı