Lezzetli Konut Pizzası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 -6 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığında
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar
- Zeytin
- Mısır
- Çarliston biber
- İnce kıyım domates
- Mantar
Lezzetli Mesken Pizzası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuz için 1 paket kuru mayamızı toz şekerimizi tuzumuzu ve suyumuzu çözeltiyoruz peşine tereyağını ve unumuzu denetimi ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru yaklaşık 20-30 dk mayalanması için dinlendiriyoruz. O sırada 2 yemek kaşığı sıvı yağımız salçamızı (biraz sulandırabiliriz koyu gelirse) baharatlarımızı çırpıp hazırlıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu yağlanmış fırın tepsimize eşit gelecek formda yayıp çatal ile her yerine delikler açıyoruz ki hamurumuz eşit kabarsın.
- Sosumuzu tabana sürüp bir yumurta fırçasıyla üzerine rendelenmiş kaşar peyniri zeytin mantar mısır çarliston biberimizi domatesimizi ekleyip ve kaşar peyniri bir ölçü daha üzerine gezdiriyoruz.
- 180–190 derecelik fırında alt üst 30 dk pişiriyorum. Kaşar peyniri akınlaşınca ve hamurumuzun alt kısmı kızarınca çıkarabiliriz. Ramazan’da iftar ve sahurda çok hafif bir pizza ????. Afiyet olsun.