Lezzetli Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet but eti (koyun) 300 gram iç yağı, tuz
Lezzetli Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel iç yağını doğrayalım.
- Tavaya alalım biraz tuz atalım yağları ortada karıştıralım(. Kavurmayı yumuşak ve lezzetli tadı veren iç yağı dır) düzgünce eriyince kıkırdaklarını delikli kepçe yardımı ile alalım yağı da kaseye alarak bir kenara koyalım.
- Etleri kuşbaşından daha ufak doğrayalım.
- Çelik tencereye alalım.
- Ocağa pişmeye bırakalım.
- Sulanıp suyunu çekene kadar kısık ateşte ortada karıştırarak ağzı kapalı pişirelim.
- Suyunu çekmeye yakın erittiğim iz yağdan 2kepçe kavurmanın içine ek edelim.
- Tuzunu atalım.
- Etler istediğimiz yumuşaklığı gelince kavurmanın altını kapatalım. Yiyenlerin çok beğendiği lezzetli kavurma miz servise hazırdır. Afiyet olsun .