Lezzetli Pratik Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un
- 1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber ( İsteğe bağlı )
- Rendelenmiş kaşar peynir
- Lor peynir ( Yoksa beyaz peynir )
- Tuz
- İsteğe bağlı baharat
- Eritilmiş tereyağı
Lezzetli Pratik Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım iç harcımızı hazırlayalım.
- Patates hariç sebzelerimizi robotta çekelim çiğ patatesimizi rendeleyelim. Peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım iç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz.
- Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı işe su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş̧ tereyağı sürelim.