iltasyazilim
FD Üye
Lezzetli Pratik Pizza Sosu (3 Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet büyükçe domates
*1 tatlı kaşığı dolusu kekik
*2 veya 3 çorba kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Lezzetli Pratik Pizza Sosu (3 Malzemeli) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler,
Pizzaya mutlaka kendim sos yapıyorum Tarla domatesleriyle çok lezzetli ve harika tadı oluyor Çok pratik, hemen hazır oluyor Biz hamurunu ve malzemesini hazırlayınca ya kadar pişiyor
Bu malzeme iki fırın tepsisine yetiyor Ben iki pizza yaptım Hamuru da çok harika, onun tarifini de vereceğim, ve bir pizza tarifi daha vereceğim, çok değişik olacak, takip edebilirsiniz
Sos için domateslerin kabuğunu soyuyoruz Çekirdek kısmını iyice temizliyoruz Çünkü bu kısım sulu ve çekirdekli, sosumuz sadece koyu ve temiz olması için Birde domatesi mutlaka bıçakla çok küçük küçük doğrayalım, hem fazla su salmaz hemde etli etli bir sos olur, pizza hamurunun üzerine döktüğümüz zaman suyu akan, hamurun altına sızan sos olmasın Bu önemli, pişirmek için küçük bir tencereye küçük küçük doğradığımız domatesi koyalım, üzerine sıvı yağ ve çok az belki bir çay kaşığı kadar tuz koyarak kısık ateşte kavurmaya bırakalım Arada bir karıştıralım, böyle on on beş dakika kadar varsa biraz suyu çekinceye kadar pişirelim En son kekik koyarak iki üç dakika daha tutup ocağı kapatalım, zaten güzelce koyulaşıp mis gibi kokacak, yağı hafif üzerine çıkacak Lezzetli sosumuz kullanıma hazırdır
Bundan sonraki tarifimde yumuşacık ve güzel bir pizza hamuru, onunda tarifini ve püf noktalarını kendimce vermeye çalışacağım
Tekrar görüşürüz inşaallah Hoşçakalın
*3 adet büyükçe domates
*1 tatlı kaşığı dolusu kekik
*2 veya 3 çorba kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Lezzetli Pratik Pizza Sosu (3 Malzemeli) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler,
Pizzaya mutlaka kendim sos yapıyorum Tarla domatesleriyle çok lezzetli ve harika tadı oluyor Çok pratik, hemen hazır oluyor Biz hamurunu ve malzemesini hazırlayınca ya kadar pişiyor
Bu malzeme iki fırın tepsisine yetiyor Ben iki pizza yaptım Hamuru da çok harika, onun tarifini de vereceğim, ve bir pizza tarifi daha vereceğim, çok değişik olacak, takip edebilirsiniz
Sos için domateslerin kabuğunu soyuyoruz Çekirdek kısmını iyice temizliyoruz Çünkü bu kısım sulu ve çekirdekli, sosumuz sadece koyu ve temiz olması için Birde domatesi mutlaka bıçakla çok küçük küçük doğrayalım, hem fazla su salmaz hemde etli etli bir sos olur, pizza hamurunun üzerine döktüğümüz zaman suyu akan, hamurun altına sızan sos olmasın Bu önemli, pişirmek için küçük bir tencereye küçük küçük doğradığımız domatesi koyalım, üzerine sıvı yağ ve çok az belki bir çay kaşığı kadar tuz koyarak kısık ateşte kavurmaya bırakalım Arada bir karıştıralım, böyle on on beş dakika kadar varsa biraz suyu çekinceye kadar pişirelim En son kekik koyarak iki üç dakika daha tutup ocağı kapatalım, zaten güzelce koyulaşıp mis gibi kokacak, yağı hafif üzerine çıkacak Lezzetli sosumuz kullanıma hazırdır
Bundan sonraki tarifimde yumuşacık ve güzel bir pizza hamuru, onunda tarifini ve püf noktalarını kendimce vermeye çalışacağım
Tekrar görüşürüz inşaallah Hoşçakalın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.