Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Libyanın Yemekleri

Libyanın Yemekleri
0
139

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Libyanın Yemekleri
Trablus Usulu Kuskus Libya
Libya Usulu Kuskus ,
Trablus Usulu Kuskus Libya


TRABLUS USULU KUSKUS (LİBYA)

imageslibyaninyemekleri5b0a9864defd0
Malzeme 68 kişilik:


500 gr kuskus


700 gr kuzu


200 gr domates puresi


200 gr bezelye


3 havuc


2 soğan


2 biber


2 domates


kereviz


2 diş sarımsak


1 cay kaşığı kimyon tohumu


fesleğen


2 dl su


şeker


zeytinyağı


tuz


biber


1 limon


nane yaprakları

Hazırlanışı
Etleri 3 santimetre kupler halinde kuşbaşı kesin
Butun sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere icinde soğan, kereviz ve havucu yağda sote edin
Uzerine domates puresi, et, tuz, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak duşuk ısıda 1 saat 1 bucuk saat pişirin Pişirme suresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları cıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin
Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonra diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Uzerini nane yaprakları ile suleyerek sofraya goturun

BİNGAZİ SARMASI (LİBYA)

imageslibyaninyemekleri5b0a9865ec6f0
Her biri avuc kadar 8 dana eti dilimi (filetoluk veya but tarafından),


2 baş soğan,


1 corba kaşığı un,


50 gram sadeyağ,


yarım bardak et suyu,


1 cimdiklik rendelenmiş cevzi bevva,


yeteri kadar tuz ve karabiber,


1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri


Yapımı:


Bir guvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan sonra guveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir suzgecten gecirilmeli Sonra bu suzulmuş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevzi bevvayı katmalı iyice karıştırmalı Karışımı sekize bolmeli ve her parcayı iyice dovulmuş bir dilim etin icine surmeli Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve acılmamaları icin birer sicimle bağlamalı Kalan yağı guvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonra etleri guvece atmalı ve cevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu uzerlerine dokmeli ve kabın ağzını ortmeli

Guveci orta ısılı sıcak fırına surmeli ve burada birbucuk saat kadar pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği kadar et suyu katılabilirler Et pişince guveci fırından cıkarmalı Sarmaların ustundeki sicimleri kesip cıkardıktan sonra yemeği guvecle sofraya cıkarıp servis yapmalı

Eda'Nin Libya Special'I
imageslibyaninyemekleri5b0a986701b67
Malzemeler
3 tane orta boy patates

1 tane sivri biber

1 domates
Sucuk
Sıvı yağ
3 yumurta

Hazırlanışı
Patatesler minik kupler halinde doğranıp tuzlandıktan sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada guzelce kızartılırak pişirilir uzerine julyen doğranmış biber, domates,sucuk ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Sebzeler iyice pişince 3 yumurta ayrı ayrı uzerine kırılır ve guzelce karıştırılır (Arzuya gore icerisine istediğiniz ve sevdiğiniz diğer sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Malzemeyi kişi sayısına gore artırabilirsiniz
 

Similar threads

Libyanın En Unlu Yemekleri Libyanın En Unlu Yemekleri Nelerdir? Libyanın MutfağıLibya Yemek Kulturu,Trablus Usulu Kuskus Libya Libya Usulu Kuskus , Trablus Usulu Kuskus Libya TRABLUS USULU KUSKUS (LİBYA) imageslibyaninenunluyemekleri5b0a981af1e0c Malzeme 68 kişilik: 500...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Libyanın En Ünlü Yemekleri Libyanın En Meşhur Yemekleri Nelerdir? Libyanın MutfağıLibya Yemek Kültürü,Trablus Usulü Kuskus Libya Libya Usulü Kuskus , Trablus Usulü Kuskus Libya TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA) Malzeme 68 kişilik: 500 gr kuskus 700 gr kuzu 200 gr domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Libyanın Yemekleri Trablus Usulü Kuskus Libya Libya Usulü Kuskus , Trablus Usulü Kuskus Libya TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA) Araç Gereç 68 şahsiyet: 500 gr kuskus 700 gr kuzu 200 gr domates püresi 200 gr bezelye 3 havuç 2 soğan 2 biber 2 domates kereviz 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Muccezzaga nasıl yapılır, Muccezzaga yapılışı, imagesmuccezzagatarifiresimli5ad4257244db4 MUCEZZAGA Tarifi (OSMANLI) Kullanılacak malzeme: 1 kilo yağlı koyun eti, 250 gram soğan, 1 kilo coğenderi veya pazı, 12 litre su, 3 gram darulfulful, 3 gram kişniş, 3 gram kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
İran Yemek Tarifleri İran Yoresel yemekleri İranın Meşhur yemekleri HOREŞ BADEMCAN 1 kg kemiksiz kuzu eti (kol yada buttan 5 cm'lik parcalara kesilmiş) 2 kucuk patlıcan 2+12 tatlı kaşığı tuz 100 gr (12 su bardağı) + 2 corba kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
858,497Konular
982,556Mesajlar
30,296Kullanıcılar
fortinaytibSon üye
Üst Alt