Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lifli gıdalar nelerdir

Lifli gıdalar nelerdir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lifli gıdalar nelerdir,
lifli yiyecekler nelerdir,
lifli gıdalar,
lifli yiyecekler,
neler lifli gıdadır,
lifli gıdalı besinler nelerdir,






Jurnal olarak yeterli oranda lifli gıdalar harcamak birçok hastalığa aleyhinde koruyucu etki taşır Lifler ince bağırsakta sindirilmeyen ve emilemeyen karbonhidrat bileşenleri taşır

Lifli besinler mide, ince bağırsaklar ve kalın bağırsakların daha sağlıklı olmasında rol oynar Sebze, meyve ve bütün bakliyatlarda yer alan doğal lifler kalın bağırsakta mayalanır ve kalsiyum gibi manâlı minerallerin emiliminde vücudumuza destek eder

Lifli yiyecekler yürek sağlığı bakımından önemlidir Yapılan çalışma sonuçlarına tarafından jurnal olarak 1233 gram lif tüketimi kan basıncını düşürmektedir

Çözünebilir lifler, kandaki kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcıdır Elma, yulaf, arpa, fasulye ve öbür kuru baklagiller, sebze ve meyveler, guar gum, pancar lifi, pektin, psilyum çözünebilir lif kaynaklarıdır

Günlük 10 gram çözülebilir lif tüketiminin LDL kolesterolünü %5 oranında azalltığı belirtiliyor

Çözünemeyen lifler, ince bağırsaklar, kalın bağırsakların, midenin çalışmasını güçlendirici etki gösterirler Buğday ekmeği, kahverengi pirinç gibi tohumlu, taneli gıdaların tamamı çözünemeyen lif kaynağı olan besinlerdir

Lif bakımından varlıklı olan yiyecekler aralarında elma, portakal, greyfurt, brokoli, domates, havuç, pırasa, marul, sebze ve meyveler yer alıyor

Lifli gıdalar diyabetin denetleme altında tutulmasını destekler Lif açısından varlıklı olan beslenme kan şekerindeki artışın daha yavaş olmasını sağlar

Tahıl ürünlerinin lif değerinin korunabilmesi için, tahılın saflaştırılmamış olması gereklidir

Buğday tanesinin vahşi kepeği ve özünü ayrıştırmadan üretilmiş ürünler, lif bakımından epeyce değerlidir

Lifli besinler tok tutucu özelliktedir

Lifli yiyecekler hacimsel olarak büyük, kalori olarak ise küçüktür Bu cins besinler bununla birlikte geç acıkmayı da sağlar Lifli besinler tüketirken bol su içmek sindirim sistemini hızlanlandırır

Tavsiye edilen lif tüketimi adeta erkekler için 35 gram, kadınlar içinse 25 gram dır 2 yaşın altında olan çocuklara lifli gıda önerilmiyor

Lifin diyette ağır ağır artırılması gerekir Yüksek oranda lif çok çabuk yenirse kramp ve gaz oluşabilir










*
 
858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt