Limon Jöleli Hafif Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Limon Jölesi İçin
- 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- İsteğe bağlı sarı besin boyası
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Limon Jöleli Hafif Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kalıbımızı streç sinemayla sarıyoruz ki tatlımızı kalıptan kolay kolay çıkaralım.
- Limon jölesi için limonun kabuklarını rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
- Bir tencereye limon suyu, limon kabuğu rendesi, su, şeker, nişasta ve besin boyasını koyup karıştırarak kaynatıyoruz.
- Jölemiz biraz ılıyınca kalıbımıza döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Bu ortada muhallebisi için bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyup kaynayana kadar daima karıştırıyoruz.
- Kaynayan muhallebimize vanilya ve tereyağınıda koyup 2 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ve sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan muhallebiyi jölemizin üzerine yavaşça döküyoruz.
- Tatlımız ılıyınca buzdolabında 3-4 saat soğuttuktan sonra tatlımızı düz bir tabağa aksi çevirerek çıkarıyoruz. Tatlımız servise hazır afiyet olsun.