Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limon Jöleli Hafif Tatlı

Limon Jöleli Hafif Tatlı
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
limon-joleli-hafif-tatli.jpg

Limon Jöleli Hafif Tatlı Tanımı İçin Materyaller


Limon Jölesi İçin
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • İsteğe bağlı sarı besin boyası
Muhallebisi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Limon Jöleli Hafif Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kalıbımızı streç sinemayla sarıyoruz ki tatlımızı kalıptan kolay kolay çıkaralım.
  2. Limon jölesi için limonun kabuklarını rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
  3. Bir tencereye limon suyu, limon kabuğu rendesi, su, şeker, nişasta ve besin boyasını koyup karıştırarak kaynatıyoruz.
  4. Jölemiz biraz ılıyınca kalıbımıza döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Bu ortada muhallebisi için bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyup kaynayana kadar daima karıştırıyoruz.
  6. Kaynayan muhallebimize vanilya ve tereyağınıda koyup 2 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ve sonra soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan muhallebiyi jölemizin üzerine yavaşça döküyoruz.
  8. Tatlımız ılıyınca buzdolabında 3-4 saat soğuttuktan sonra tatlımızı düz bir tabağa aksi çevirerek çıkarıyoruz. Tatlımız servise hazır afiyet olsun.
 
858,480Konular
981,440Mesajlar
29,601Kullanıcılar
ferda_889Son üye
Üst Alt