Limon Kabuklu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı dolusu un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Limon Kabuklu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba hanımlar. Yumurta derin bir kapta çarpılır. Şeker ekleyip köpüklene kadar çarpılır.
- Sıvı gereçler eklenip çarpılır.
- Un vanilya eklenip çırpalım topaklanma kalmasın.
- Limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu ekleyin az karıştıralım.
- Yağlayıp unladığımız kalıba eklenir.
- 170 derece fanlı ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pişmiş diye denetim küçük meyve bıçağı yahut kürdan ile denetim edilebilir.