Limon Kremalı Cilek Meyveli Tart Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin ;
*300 gr un
*75 toz badem
*1 tum yumurta
*200 gr yumuşamış tereyağı
*100 gr toz şeker
Limonlu krema icin ;
*1 tum yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
*2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu (zesti)
*1 yemek kaşığı nişasta
*70 gr toz şeker
*110 gr yumuşamış tereyağı
Uzeri icin ;
*Cilek
*Nane yaprakları
*İstediğiniz meyveler
Limon Kremalı Cilek Meyveli Tart Tarifi Yapılışı
1
*İlk once hamurun malzemelerini yoğurup buz dolabında 15 dakika bekletin
*O arada kremanın malzemelerini karıştırın (tereyağı haric) ve kısık ateşte pişirmeye başlayın, cok cabuk katılaşıyor, ateşten alın ve tereyağı ekleyin hic durmadan karıştırın, başka bir kapa dokun ve buz dolabına kaldırın
*Hamuru istediğin kalıba yerleştirin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin resimde ki gibi
*Pismiş hamuru soğumaya bırakın
*Soğumuş olan hamurun uzerine hazırladığınız kremayı koyun ve duzeltin, onun uzerine meyveleri ve zevkinize gore susleyin
Afiyet olsun
*300 gr un
*75 toz badem
*1 tum yumurta
*200 gr yumuşamış tereyağı
*100 gr toz şeker
Limonlu krema icin ;
*1 tum yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
*2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu (zesti)
*1 yemek kaşığı nişasta
*70 gr toz şeker
*110 gr yumuşamış tereyağı
Uzeri icin ;
*Cilek
*Nane yaprakları
*İstediğiniz meyveler
Limon Kremalı Cilek Meyveli Tart Tarifi Yapılışı
1
*İlk once hamurun malzemelerini yoğurup buz dolabında 15 dakika bekletin
*O arada kremanın malzemelerini karıştırın (tereyağı haric) ve kısık ateşte pişirmeye başlayın, cok cabuk katılaşıyor, ateşten alın ve tereyağı ekleyin hic durmadan karıştırın, başka bir kapa dokun ve buz dolabına kaldırın
*Hamuru istediğin kalıba yerleştirin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin resimde ki gibi
*Pismiş hamuru soğumaya bırakın
*Soğumuş olan hamurun uzerine hazırladığınız kremayı koyun ve duzeltin, onun uzerine meyveleri ve zevkinize gore susleyin
Afiyet olsun