Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limon Reçeli

Limon Reçeli
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
limon-receli.jpg

Limon Reçeli Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg limon (arttırabilirsiniz, iğneye geçirirken kopabiliyor)
Şerbeti için;
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Limon Reçeli Tanımı Yapılışı

  1. Limonları güzelce yıkayıp sarı kısımlarını rendenin iri kısmıyla beyaz yerlerine gelmeyecek formda rendeliyoruz.
  2. Limonların üzerinde kalan beyaz kabukları soyarak, limonları portakal üzere dilimlere ayırıyoruz.
  3. Kabukları rulo haline getirerek ipe diziyoruz.
  4. 24 saat orta ara suyunu değiştirerek kabukları suda bekletiyoruz ki acısı çıksın.
  5. Günün akabinde tencerede 3-4 kere 10 dk ortayla kaynatıp acısının çıkmasını sağlıyoruz.
  6. Denetim edilerek kaynatılmalıdır acısı çıkmamışsa daha fazla kaynatabilirsiniz.
  7. Farklı bir tencereye şerbeti hazırlayıp suyu kaynatıyoruz.
  8. Kaynayan suya kabukları ekleyip pişmesini sağlıyoruz.
  9. Kıvam alan reçeli ocaktan almaya yakın limon tuzunu ve limon suyunu da katarak 5 dk daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  10. Hoş bir kavanoza katarak soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun ????.
❗️Püf nokta : reçeli ocaktan almaya yakın 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu 2 yemek kaşığı limon suyu katarsanız şekerlenmesini önleyebilirsiniz
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt