Limon Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg limon (arttırabilirsiniz, iğneye geçirirken kopabiliyor)
- 4,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Limon Reçeli Tanımı Yapılışı
- Limonları güzelce yıkayıp sarı kısımlarını rendenin iri kısmıyla beyaz yerlerine gelmeyecek formda rendeliyoruz.
- Limonların üzerinde kalan beyaz kabukları soyarak, limonları portakal üzere dilimlere ayırıyoruz.
- Kabukları rulo haline getirerek ipe diziyoruz.
- 24 saat orta ara suyunu değiştirerek kabukları suda bekletiyoruz ki acısı çıksın.
- Günün akabinde tencerede 3-4 kere 10 dk ortayla kaynatıp acısının çıkmasını sağlıyoruz.
- Denetim edilerek kaynatılmalıdır acısı çıkmamışsa daha fazla kaynatabilirsiniz.
- Farklı bir tencereye şerbeti hazırlayıp suyu kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya kabukları ekleyip pişmesini sağlıyoruz.
- Kıvam alan reçeli ocaktan almaya yakın limon tuzunu ve limon suyunu da katarak 5 dk daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Hoş bir kavanoza katarak soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.