Limon Soslu Biberiyeli Fırında Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kuru biberiye
- Yarım limon suyu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Dilimlenmiş domates limon soğan
- Kaşar peyniri rendesi
Limon Soslu Biberiyeli Fırında Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğüslerini borcama dizelim. Üzerine bıçakla 3 adet çizik atıp ortalarına domatesi soğanı ve limonu yerleştirelim.
- Diğer bir kasede sıvı yağ, limon suyu, sarımsak tozu, kuru biberiye, tuz ve karabiberi karıştıralım.
- Tavuk göğüslerinin üzerine dökelim ve evvelden 180 derece ısıtılmış fırında 80 dakika pişirelim.
- Pişen tavuk göğüslerini fırından aldıktan sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesini koyup 5 dakika daha fırında bekletelim ve servis edelim. Afiyet olsun.