Limon Soslu Dana Eskalop nasıl yapılır,
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Resimli Limon Soslu Dana Eskalop Yapılışı
imageslimonsosludanaeskaloptarifiresimli5ad4287013700
Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Yemeğin Yapılışı
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 corba kaşığı) tereyağında sarmısağı oldurun Sarmısakları cıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın
Mantarları yıkayıp dilimleyin Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika kadar kızarsınlar
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice cırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa doşeyin
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin uzerine dokun, ateşi sondurup hızla karıştırın Karışımı et dilimlerinin uzerine gezdirdikten sonra servis yapın
Limon Soslu Dana Eskalop Tarifi
Resimli Limon Soslu Dana Eskalop Yapılışı
imageslimonsosludanaeskaloptarifiresimli5ad4287013700
Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Yemeğin Yapılışı
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 corba kaşığı) tereyağında sarmısağı oldurun Sarmısakları cıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın
Mantarları yıkayıp dilimleyin Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika kadar kızarsınlar
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice cırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa doşeyin
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin uzerine dokun, ateşi sondurup hızla karıştırın Karışımı et dilimlerinin uzerine gezdirdikten sonra servis yapın