
Limon Soslu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 adet limonun kabuğu
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı mor haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
Limon Soslu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım. Un ölçüsü yumurtanın büyüklüğüne ve unun kalitesine nazaran değişebilir, o yüzden unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Oklava ile tezgahın üzerinde hamuru açıp istediğimiz halde kurabiyeleri hazırlayalım ve tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fansız ayarda üzeri beyaz kalacak formda 15 dk pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Sosu için bir kaseye pudra şekerini koyup yavaş yavaş limon suyu ekleyerek karıştıralım.
- Pürüzsüz ve akışkan bir kıvam oluştuğunda küçük bir sıkma torbasına alıp soğuk kurabiyelerin üzerini süsleyelim. Afiyet şifa olsun.