
Limon Soslu Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 3-4 damla limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı limon suyu
- 2 su bardağı su
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limon Soslu Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki hazırlamak için yumurta, şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Diğer tüm malzemeler sırasıyla eklenir ve iyice karıştırılır.
- Yağlanmış olduğunuz fırın tepsinize karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 fırında kontrollü şekilde pişirin.
- Muhallebiyi hazırlayalım; vanilya hariç tüm malzemeler eklenir kaynadıktan sonra vanilya ilave edilir.
- Ara ara karıştırın ki yüzeyi kabuk olmasın.
- Limonlu kısım için, tüm malzemeler tencereye alınır. İyice karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır.
- Kek pişince fırından çıkarılır ilk sıcağı çıkınca üzerine kürdanla delikler açıp 1 su bardağı süt dökün.
- Daha sonra kekin üzerine su şişesi kapağı veya aparat varsa delikler açın ve muhallebiyi dökün.
- Biraz bekleyin ve limonlu sosu kaşık yardımıyla gezdirerek dökün.
- Dolapta 1 gece bekletin veya 4-5 saat de yeterli olacaktır. Soğuyan kekimizi dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????